Aquajoggen!

Aquajoggen!


Geplaatst op 5 oktober 2023

Aquajoggen is een populaire activiteit die steeds meer mensen aantrekt. Niet alleen omdat het leuk is om te doen, maar vooral vanwege de vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Misschien is Aquajoggen ook voor jou wel de ideale aquasport! We vertellen je graag wat meer over wat aquajoggen precies is, de voordelen die het biedt en hoe het kan helpen bij afvallen. Daarnaast geven we je ook enkele effectieve aquajog oefeningen die je kunt proberen. Of je nu op zoek bent naar een low-impact workout, een aanvulling op je huidige trainingsroutine, of een leuke manier om gewicht te verliezen, aquajoggen kan een uitstekende keuze zijn.

Aquajoggen is een vorm van aerobische oefeningen die wordt uitgevoerd in het water. Het maakt gebruik van een speciale drijfgordel, waardoor je verticaal kunt blijven drijven terwijl je je benen en armen beweegt alsof je aan het joggen bent. Deze activiteit bootst het lopen op het droge na, maar dan zonder de impact op gewrichten en spieren die normaal gesproken met traditioneel joggen gepaard gaat. Anders dan bij aquarobics kun je bij aquajoggen dus niet in het water staan, maar drijf je.

De lessen vinden vanaf 4 november op zaterdagochtend van 08:00-08:45 uur in het wedstrijdbad plaats. Op vertoon van een 4- weken kaart kunt u deelnemen.