Sluiting van zwembad De Heerenduinen wegens onderhoud gedurende 3 weken in de Zomervakantie

Sluiting van zwembad De Heerenduinen wegens onderhoud gedurende 3 weken in de Zomervakantie


Geplaatst op 3 juli 2024

Sluitingsperiode

Zwembad De Heerenduinen is volledig gesloten voor groot onderhoud tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie, van 22 juli tot en met 11 augustus. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor degenen die tijdens de zomervakantie willen zwemmen, maar deze sluiting is helaas noodzakelijk.  De eerdere aankondiging van de sluiting leidde veel reacties. Wij  geven toe  dat de communicatie hierover beter had gekund.

Gevolgen voor Bezoekers

We proberen de overlast voor bezoekers tot een minimum te beperken. De zomervakantie  is de periode waarin zo min mogelijk mensen last hebben van de werkzaamheden omdat er dan geen zwemlessen, de verenigingen niet zwemmen, geen activiteiten voor doelgroepen en fysiotherapie zijn, het schoolzwemmen stilligt, etc.

Planning Werkzaamheden

Van 8 tot en met 21 juli: het zwembad is open. Er worden voorbereidingen voor het onderhoud getroffen.
Van 22 juli t/m 11 augustus: het zwembad is gesloten voor groot onderhoud.
Vanaf maandag 12 augustus is iedereen van harte welkom in zwembad De Heerenduinen. Het hele zwembad is open. Er vinden mogelijk nog afrondende werkzaamheden plaats in de entreehal.
In de week van 19 t/m 25 augustus gaat het nieuwe kassasysteem in werking.
 

Onderhoudswerkzaamheden

Vervangen Regelkasten:

De regelkasten zijn op technisch gebied het hart van het zwembad. Ze sturen de complete water- en luchtbehandeling en technische installaties voor het hele zwembad aan, zowel voor het binnen- als het buitenbad. Deze regelkasten moeten worden vervangen en opnieuw ingeregeld. Deze werkzaamheden kunnen niet in fases worden uitgevoerd.

Overige werkzaamheden:

Herinrichting van de entreehal inclusief nieuwe toegangspoortjes en verplaatsing van de receptie.
Voorbereiding voor het invoeren van een nieuw kassasysteem.
Het opnieuw schilderen van de strepen op de bodem van het wedstrijdbad.

Alternatieve zwem- en sportmogelijkheden

Andere zwemmogelijkheden zijn de pierenbadjes, de zee, de Peddelpoel in Spaarnwoude, de Westbroekplas in Velserbroek, of zwembaden in omliggende gemeenten.

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen ook deelnemen aan Zomerpret Velsen, met diverse gratis sport- en spelactiviteiten in en rond de gemeente Velsen.